[mErEkA bkN pEngiKut AyaH piN]

Jumaat, Mei 29, 2009

MaK Aku DaTanG

Harini mak aku nak datang sini..Dia nak tido kat rumah mak cik aku kat Shah Alam sebab adik aku ada konvo hari sabtu ni...Mak aku naik komuter dari seremban terus benti kat Kajang..Nanti aku jemput mak aku kat KTM Kajang lah..Sepupu aku Munirah ikut jugak jadi teman mak aku nanti bersama jugak dengan adik aku tu...
Tak sabar nak tunggu mak sampai..Seminggu dah tak jumpa..Last week pun tak balik kampung...
Sok pagi2 lagi pukul 7 dah kene ada kat UITM..Adui masa ni lah aku nak rehat tido puas2..Takpelah nak wat camner..dah jadi kerja aku..Adik aku ni ada kereta tapi lesen takda..Belum siap lagi..
Ok lah sambung kerja...

Adiozz

Khamis, Mei 28, 2009

40 OraNg TerKayA MaLaYsiA



Baru tengok berita.Keluarlah cerita mengenai 40 orang yang terkaya di Malaysia. Dalam 40 orang tu adalah beberapa orang Melayu yang tidak juga kurang hebatnya walaupun kebanyakannya di monopoli oleh kaum Cina..Antara beberapa orang tersebut ialah..
1) SyeD MoKhtaR AlBukHaRy
RaNking Ke 8
JuMlaH KekaYaaN: USD 1.1 BillioN
UmuR:57 tahun

2) AzmaN HasHim
RanKing ke 11
JumLah KekaYaan:USD 470 MiLLion
UmuR:69tahun

3) MoKhZaNi MaHaThiR
Ranking Ke 16
JumLah KekaYaaN:USD 215MilliOn
UmuR: 48 TahuN

4) KamaRudiN MeraNun
RanKing Ke 19
JumLah KekaYaan: USD 205MilliOn
UmuR: 48 Tahun

5) AhMayuDDin bin AHmaD
RanKing Ke 25
JumLah KekAyaaN: USD 175 MiLLion
UmuR: 52 taHun

6) RoZaLi IsmAiL
RaNkinG Ke 31
JumLah KeKayaaN: USD 130 MiLLioN
Umur: 53 TahuN

7) ELeeNa AZLan ShaH
RanKing Ke 35
JumLah KeKayaaN: USD 110 MiLLion
UmuR: 49 Tahun

8) SyeD MoHd YusOf Tun SyeD Nasir
RankiNG ke 37
JuMlaH KeKayaaN: USD 100 MillioN
UmuR: 61 TahuN

9) HamDaN MoHamAd
RaNkiNg ke 38
JumLah KekaYaaN: USD 98 MilliON
Umur: 53 taHun


















ToYotA ALphaRD




MPV idaman aku..Kalo kaya dah lama beli..Bilalah dapat beli MPV ni hahaha...
Mesti Aiman puas main dalam kereta ni heheheeh

GriDiroN GanG MoVie


















Salah sebuah lagi film yang aku kira terbaik setakat yang pernah aku tonton..Filem GRIDIRON GANG..Lakonan 'The RocK' ,Xzibit dan beberapa pelakon yang hebat..

Malas nak cite panjang lebar..Tengok je sinopsis cite ni yang aku ciplak ok..

Klik sini GRIDIRON GANG


Gridiron Gang : 8.5/10





Rabu, Mei 27, 2009

TaKLimaT YaNg BusAn

Pagi tadi ada taklimat kat Putrajaya..Memang malas sangat nak pergi tu yang terus masuk opis..Tapi tengah2 aku brfst tadi kat bilik blkang, bos aku plak datang jumpa aku..dia suh aku follow dia pergi taklimat tu..Aduiiii
Memang rasa malas sangat dah nak ikut..Tak leh kuar plak masa tu ayat malas nak ikut..Nak tak nak kene lah jugak pergi..Masa kat dalam Auditorium tadi..dah lah aku tercongok sorang2..
Call member2 situ semua bz ada kerja..Laglah bertambah busan...

Tak lama pastu bos lama aku datang..duduk sebelah aku..Ade jugaklah kawan nak berburak..Start taklimat memang dah agak akan membusankan..Penerangan yang umpama membaca petikan....Duduk jelah dengar...
Ngantuk giler aku masa duk dalam tu tadi..Aku tengok2 orang lain pun semua dah menguap2..Ada yang tido slumber bomba pun ada..
Dah maximum tahap busan aku...aku kuar jap pergi tandas..Lepas kan gian merokok jap...Abis je merokok tengok2 orang semua dah keluar dari Audi...
Seronok sangat aku..Apa lagi terus lah cabut...

Oklah yo nak buat kojo ni
Adioz

Isnin, Mei 25, 2009

CimBClickS TerUk GileR

Panas betul aku dengan Cimbclicks ni..Dari pagi tadi nak online buat urusan2 pembayaran tak dapat2..Ntah ape halnya agaknya...Dah berpuluh2 kali login still tak dapat..Member opis aku gune maybank2u takde plak mcm tu..Elok je buat semua urusan.

Menyesal betul letak gaji aku dalam Cimb ni..Menyusahkan betul.Orang time ni lah nak buat urusan mcm2..Nak bayar bil, transfer duit buat tu buat ni..
Tapi service teruk giler...
Tolonglah perbaiki mutu perkhidmatan...Janganlah menyusahkan pelanggan...Buat orang marah dan sakit hati je...
Pada yang kerja kat CIMB ni janganlah berkecil hati..Tak marah korang pun...

Ok lah

TaK LamA LaGi KahWin

Finally...aku sekarang dah mula merancang2 perkahwinan aku dengan Fiza..Rasa excited sangat...Best sangat rasanya...Sebelum ni langsung tak terpikir pasal ni..Lepas mak aku dan family dia dah restukan hubungan aku dengan Fiza..aku skrng dah boleh merancang dengan hati yang tenang dan seronok...
Insyaallah dalam bulan 7 ni nak pergi hantar cincin tunang dan merisik kat Kuching, rumah family Fiza..Mayb hantar barang hantaran perkahwinan sekali masa tu..So nanti masa majlis langsung tak yah lagi nak sibuk2 bawak barang2 hantaran..Setel awal2 senang hehehe..Leh fokus pada persandingan aku ja..Lagipun nanti leceh sebab family aku kat semenanjung,,Family Fiza kat Sarawak nanti susahlah..
Ingat nanti nak bawak Mak aku pergi sekali..Takkan aku sorang2 nak hendel..Parahlah kan..At least ada orang tua.Nak bawak ramai2 tak mampu lah..Tunggu lah time kahwin nanti mane yang leh aku sponsor aku sponsor lah...

Ada jodoh ingat nak wat majlis perkahwinan secepat mungkin..Malas nak tunggu lelama..Lama2 tunggu nanti duit makin susut plak hahahah...
Skrng ni pun Fiza dan mula2 cari pakej2 untuk kahwin kiteorang nanti..Aku serah pada dia je sebab dia yang tau bab2 ni..Aku hulur duit je lah..
Kat tempat aku nanti mayb nk buat kat dewan MPS Seremban..Yelah kawasan rumah aku kecik sangat..Tak selesa..Lagipun keliling jiran ramai cina dan India..Tak bestlahkan...
Tengah adjust2 gak dewan skrg ni..Nanti dah ada tarikh muktamad baru lah aku pergi uruskan..

Tak sangka plak skrg dah sampai tahap ni..Excited ada, takut pun ada heheh..

Aduiiyaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Kahwin...kahwinnnn hehehehe

Adiozzz


DaTuk RoGoL CuCu 3 TaHun

Apelah nak jadik dengan manusia sekarang ni...Perangai lagi dasyat dari binatang...
Pagi tadi masa otw pergi kerja dengarlah Sinar FM..Lepas tu tibe time berita dengarlah cerita pasal datuk tiri merogol cucunya yang cuma brumur 3 tahun...Ya Allah...napelah ada manusia mcm ni yang bersikap lebih teruk dari binatang..
Tergamak orang tua tu buat perbuatan yang terkutuk kepada Cucunya sendiri...Takda lagi sikap belas kasihan ataupun sikap kasih sayang dalam dirinya..Hanya menurut kata nafsu yang membara...Kalo pun bernafsu binatang janganlah buat perbuatan terkutuk pada budak2 yang tak tau apa2 lagi..
Merosakkan masa depan budak tu sendiri...Tak tau lah apa hukuman yang sewajarnya untuk orang2 yang mcm ni..Elok dihukum bunuh sahaja daripada hidup...

Kesiannya kat budak kecik tu..Mesti dia menangis kesakitan masa datuknya melakukan perbuatan terkutuk tu..Geramnya hati bila dipikir2kan...
Macam takda tempat lain lagi untuk dia lepaskan nafsu binatang plus setannya tu...Teruknya dunia skrng ni...Patutnya dah tua-tua lebih ingatkan pada tuhan..Berdoa biar masuk syurga..Ni tak lain pulak kerjanya...Memang tak sedar diri...Idiot

Tunggu lah nasib ko orang tua dalam penjara nanti..Mesti teruk ko kene seksa..Tu baru ko rasa seksa dunia..Akhirat nanti Allah je yang tau...
Bagi aku orang macam ni tak layak tinggal kat dunia ni..Campakkan lah tengah2 laut biar mati kat situ lagi elok...

Oklah Adioz..





Ahad, Mei 24, 2009

Dari SaNgkaR EmaS Ke PutraJayA

Harini memang takde aktiviti apa2 pun..Just mcm semalam tengok tv dan online je..Sampai dah menyampah tengok citer yang sama je kat Astro..Ingat nak jugaklah balik kampung kejap pagi tadi...
Tapi tak jadik pulak...Rasa malas nak drive...Harini pun langsung aku tak tido...Tak bleh nak tido sebab panas sangat harini..Jemur seluar kat luar kejap je kering...Petang tadi rasa nak makan kuih lah plak..Keluar jap beli kuih kat kedai area rumah aku ni.Ingatkan ramai lah yang menjual..Rupanya satu gerai je yang bukak jual kuih..Tak biasa beli kat orang ni takut tak sedap je..Beli kan jugak skali tadi untuk Aiman dan Fiza..Sian dieorang kat rumah tu heheheh...
Masa hantar kuih tadi Aiman tido plak...Penat main kata maknya heheh...

Pastu aku rancang dengan Fiza nak pergi jejalan kat Putrajaya..Nak g playground kat area PICC bawak Aiman pergi main kat situ..
Kiteorang gerak lmbat skit sebab harini matahari memancar panas sangat...Sampai sana mcm biasalah Aiman, tak cukup tanah berlari..Penat mengejarnya..Tapi gelongsor tak tau main..Buaian pun tak tau main..Apelah Aiman malu je kat awek sebelah tadi heheheh...

Kiteorang kat situ pun takde lame sangat sebab terlampau panas..Fiza ajak pergi rumah kawan dia..Singgah lah kat rumah kawannya kejap..Menjelang lepas Azan Maghrib kiteorang pun gerak balik rumah..
Singgah jap kat Petronas isi minyak..Beli barang Fiza skali tadi...
Apapun janji dapat keluar dari sangkat emas rumah aku ni..hahahah..Rasa lega dapat bernafas kat luar tadi ...Sok kerja dah..Takdapat nak keluar2 macam tu..Ok lah
Nak layan movie Lake Placid pastu movie Rogue..Semua cite pasal Buaya ..

Adiozzz

Sabtu, Mei 23, 2009

PenuNggU RumaH

Ni lah kerja aku arini..Menjadi penunggu di rumah..hahahahah..Takde apa2 aktiviti yang aku buat kat rumah..Minggu ni tak balik kampung...Aku arini cuma tengok Tv and online sahaja...
Tu je lah aku buat dari pagi sampai lah malam ni...
Kesian plak tengok Fiza dengan Aiman terpengap je kat rumah...Jap lagi nak ajak dieorang keluar jap pergi beli barang...

Mandi pun tak lagi ni..Bau hampeh dah hahahahaah....OK lah den nak mandi jap..Challuuu...

Jumaat, Mei 22, 2009

BahaNa TidO LewaT

Aku terima bahana sebab tido lewat malam semalam..Aku terlewat bangun dari tido untuk pergi kerja..Mana taknya pasal kes aku pagi tadi lah...Menunggu adik aku balik..Tak senang hati nak tido...
Selalu pukul 730a.m dah nak sampai ke opis..Tapi arini 730a.m baru bangun dari tido...
Nasib lah aku tak lewat masuk kerja arini..Almaklumlah kat area rumah aku ni kalo dah lewat2 mcm tu mesti kene trafic jem..
Tapi arini semua jalan lancar je..Rileks je..Tapi kene bawak laju skitlah jugak....

Tak puas aku tido malam tadi..Balik ni aku nk sambung tido..Lagipun besok cuti...
Takde mood dah nk wat kerja arrrr.....

Ok lah yo Adiozz

GeraM nya Aku

Bukannya sengaja aku tak tido ni..Mane taknya..Harini aku ajak adik aku makan malam kat rumah awek aku Fiza...Lepas makan dia nak pinjam kereta..katanya nak pergi jumpa member kat Cheras..

Aku mmg tak kesah kalo adik2 aku nk pinjam kereta aku..Janji isi minyak lah skit..Maklumlah tengah2 gawat ni..Lagipun kereta dia tak siap lagi kat bengkel...Ntah bila nk siapnya...Aku pun fahamlah org takde kereta ni..
Dalam kul 11 aku msg dia bgtau jangan balik lambat sangat..sebab aku malas nak tunggu dia...Sok kerja so ingt nak tido awallah...

Lastly aku tertido jugak...Sedar2 dah pukul 230a.m...Aku tengok sehelai msg pun takde..Lebih2 lagi msg dari adik aku..Aku risaulah time aku tido tu dia dah datang tercongok kat rumah aku..Tapi aku tak sedar..Lagipun aku duk apartment..Malam2 mmg susah guard nak bagi masuk kalo orang luar yang datang...
Aku pun teruslah call...Berpuluh2 kali aku call tak berangkat2...Semua no phone dia aku try cll..Pun tak berangkat..Aku pun mula lah risau...Mana lah tau ntah masuk gaung ke dia..accident...kene tahan polis ke...apa ke...
Bgatu je lah..aku tak kesah nk pinjam sampai 5 or 6 pagi pun..Ni tak senyap je..Sakitlah hati aku..
Sampai pukul 320a.m aku try call..tetiba dia msg..dia bgtau yang dia lmbat skit sebab dia tgh otw nk balik skrg ni..Aku pun tak kesah lah..sambil2 tunggu terlelap kejap..

Dah dekat kul 4 pagi still tak sampai2..Padahal dia pergi Cheras je...Bukan jauh mane dari rumah aku...Aku try call lagi..Sama mcm tadi tak angkat...Bertambah marah lah aku..Sambil aku duk isap rokok kat luar..dengar exzos kereta aku..
Terus aku turun kat parking..

Aku tanya napa tak angkat phone..Dia cakap tak dengar..Silent kan Hp...Aku mulalah keluarkan kata2 pedas..Ingat kan tetibe jadi pekak ke tak dengar bunyi phone...Jari tetibe lumpuh ke tak dapat bagi sms...

Adui geramnya aku...Nasiblah adik sendiri..Sabar je lah..Kalo orang lain dah lama kene smash..

So lepas ni dik..Wa tak dapat nak bagi lu pinjam kereta wa lagi...Lu pepandai lah nk hidup pinjam kereta geng2 lu...Takpun lu tunggu kereta lu siap..Lu gunalah sampai pecah enjin pun takpa..Lu nak balik kul 3 ke 6 pagi ke lu punye hal....

Chow..

Khamis, Mei 21, 2009

iNAi daN CUkuR JamBuL


Salam Sekadar untuk berkongsi ilmu dengan semua...

Aku baru lepas baca satu artikel ni..Dalam artikel tu menyatakan bahawa amalan Cukur Jambul yang menjadi amalan masyarakat kita sekarang ni adalah amalan bidaah dan khurafat. Sebenarnya amalan cukur jambul tidak ada dalam islam..Penjelasan ini diberi oleh Tokoh Ulama terkenal iaitu Datuk HJ Abu Hasan Din alHafiz
Gambar contoh je

Dalam artikel tu lagi ada memberitahu bahawa Bayi yang dilahirkan adalah tercagar dengan akikahnya yang membawa maksud Sembelihkan seekor kambing untuk anaknya dan jika ingin nak cukur rambut anaknya, cukurlah sampai botak.BUkan hanya cukur jambulnya sahaja atau pun sekadar untuk gunting sikit2...

Mengenai perihal inai pula..Sekarang ini ramai orang terutama (perempuan) memakai inai dengan mengukir ala tatu di tangan..Jelas Ustaz Abu Hassan Inai berukir ala tatu ini tidak boleh.Inai berbentuk awan larat atau bentuk gambar dikategorikan sebagai tatu. Untuk itu jika nak pakai inai, pakailah betul-betul pada hujung jari...

Semoga perkongsian ilmu ini akan membawa keberkatan kepada kita khususnya umat islam..
Adioz

Rabu, Mei 20, 2009

TaK Tau LAh

Busannya malam ni...Tak tau ape nak buat..Serba serbi tak kena dah ni aduiiyaiiii heheheh...
Nak keluar malas...Duit pun tengah takde ni...
Nak ajak adik aku datang nanti dia letih plak..dahlah berulang jauh..

Busannya aku.....Besok dah khamis...Cepatlah habis minggu ni tak sabar dah rasanya..Nak rehat puas2 kat rumah...

Ok lah fikiran tengah huru hara ni weii hahaahh

Selasa, Mei 19, 2009

GuraUan SuaMi IsteRi 2

Ada sepasang pengantin baru berada di kamar pengantin, di malam pertama. Pada tengah malam itu, tiba-tiba isterinya mengerang,

“Adoi.. Sakitnya bang… ! Macam mana ni bang..?”Suaminya lantas menenangkan isterinya, “Jangan nangis Sayang..

Nanti emak ayah dengar.. Mereka mungkin belum tidur lagi tu..” Kebetulan bilik mertua hanya bersebelahan kamar tidur pengantin.
Tapi kerana tidak dapat menahan sakit, isterinya tambah kuat mengerang. Mahu tidak mahu, si suami pun berkata, kali ini kuat sedikit suaranya:
“Sabar Sayang! Tahan saja.. Esok baru cabut.”

Sejak dari tadi bapa mertua lelaki masih belum tidur. Dia memang terdengar anak perempuannya mengerang, tadi dia tidak peduli, biasalah malam pengantin, fikirnya. Tapi kali ini dia sudah hilang sabar.

Dia bangun, pergi ke bilik sebelah lantas menendang pintu kamar pengantin.Dengan rasa geram bapa mertua berteriak: “Ni apa kena ni? Tak faham ke? Anak aku boleh mati kalau besok baru kau nak cabut! CABUT SEKARANG JUGA!”

Terkejut besarlah kedua pengantin tu. Sambil tersipu-sipu pengantin perempuan pun berkata kepada ayahnya: “Abah, takkan sakit gigi pun boleh mati.. Lagipun manalah ada Klinik Gigi yang buka 24 jam?”.

GarAuan SuaMi Isteri

Sekadar gurauan petang hari..yehuuuu



isteri: bang, sejuk hati saya tengok suami jiran sebelah rumah kita.



suami: ape halnya sampai awak sejuk?



!isteri: yela, tiap2 hari suami die balik keje mesti bagi bunga, kiss dan coklat.



suami: habis tu kenapa?



isteri: kenapa abang tak buat macam tu....?



suami: hish!! gila ker awak nie!!!?? mane saya kenal dia!!!!



isteri: *&#$%^&*%**%

SudaH Mau HujaN WoOO!!!

Gelap gelita langit skrg ni..Guruh dah start berdentum2 tu..Jap lagi hujan lebat lah nampaknya ni..Harini rasa malas sangat nak buat kerja..Tapi malas2 aku pun dah siap jugaklah kerja untuk harini dan besok..
So besok buat skit jelah...Sejuk lah sangat dalam opis aku ni..Tadi perut aku lapar sangat..Pergi tapau jap kat cafe..Lega skit perut..Kalo tak mesti sakit menggeletek perut aku ni...

Cepatlah hujan..sejuk skit time balik rumah kang..Sedap tido..Fulamak mesti best punye lah..Malam ni rasa nak makan Maggie je..Malas nak masak..Lagipun dh takde apa sangat dalam Fridge...Pekena maggie kari letak telur...huiyoooooo mesti mantap...

Tak sabar nk jemput Aiman harini..Rindu sangat kat dia..Tak puas nak ajak dia main2...oklah nak layan game ni...dari terus hanyut dalam karutan....

Adiozz

Duit....Duittttttttt

Adui bulan ni aku sakitlah skit..Duit over budget..Ikutkan cukuplah sampai minggu ni sebab next week dah gaji..Tapi terpaksa pulak balik kampung Pak cik aku meninggal..Yelah baru balik dari kampung terpaksa berpatah balik ke kampung..
kene lah jugak balik nak buat camner kan..

Duit dahlah kurang, kene plak berulang alik dari Shah Alam ke kampung..pastu ke Shah Alam semula..Tapi nak wat camner..Kene jugaklah tolong orang tengah dalam kesulitan...Tabah je lah hadapinya...Insyaallah ada pulak rezeki lain nanti..

Cepatlah gaji..duit dah abis sekrang ni..Tinggal sisa2 je dah ni..aduiiii....
heheheh...

Aiman , tak dapat nak bawa Aim jalan2 sangat minggu ni..Papa sikda duit dah..Mama pun sikda duit.Nanti next week kite pergi jalan2 eh sayang dengan Mama..

Ok lah saja nak luah perasaan...hahahahaha

adioz

mACAm2 HaL

Harini aku baru start kerja..Semalam terpaksa emergency Leave sebab Pak Cik aku meninggal dunia jam 1130 malam hari ahad lepas...Masa tu tengah tunggu Fiza ambil luggage kat LccT..Pastu mak aku call bagitau yang Pak cik aku meninggal mengejut..Nak wat camner dah sampai masa dia nak pergi..

.Penatnya tak terkata.Ke sana kemari..Kebetulan kene plak amik anak arwah pak cik aku kat Shah Alam, sebab dia ada exam Final kat Politeknik...

Malam tadi plak aku menghantar dia balik semula ke Shah Alam..Aku balik kampung semalam dengan adik aku..So kenelah hantar dia pulak dulu b4 pergi Shah Alam..Penat nya usah lah citer..Sakit tulang belakang aku drive lame sangat.

Sempat jugaklah jemput Fiza dengan Aiman semalam..Ajak dieorang teman aku pergi Shah Alam...
Lagipun tak sempat sangat lagi nak gegurau dengan Aiman..Sanggup aku singgah jemput dieorang dulu..Lepas hantar adik aku balik rumah dia kat Putrajaya, barulah aku gerak pergi Shah Alam..
Masa drive balik tu , seksa sangat rasanya..Rasa mcm lame je nak sampai rumah...Aku sampai rumah dekat pukul 12malam..
Sampai2 je terus terlena..Yelah nanti nak kena kerja pulak..kang tak sedar haru biru plak kat opis aku heheheh...

Memang tak sempat nak update blog ni..Macam2 hal terjadi..So harini je berkesempatan..Ok lah nk buat kerja skit. Kerja berlambak2 biler, Seronok cuti seminggu tapi menanggung beban kerja mcm 1 tahun tertunggaknya..hahahah

Adioz

Al Fatihah kepada arwah pak cik. Semoga rohnya dicucuri rahmat...

Ahad, Mei 17, 2009

KereTa Adik AkU

Inilah dia Kereta adik aku..Dah minat dia nak kereta ni jugak..Heheheh

AkaDeMi FantasiA 7

Akhirnya dah tau juara AF 7 untuk tahun ini...Hafiz....Tempat kedua pula Aril, Tempat ke Tiga pulak Akim, Keempat Yazid dan tempat ke Lima Isma...

Aku tengok kat rumah mak long aku tadi..Mana taknya, tadi aku balik dari jumpa member aku kat Seremban Jaya..Takde sorang pun kat rumah..Semua pergi Nilai 3 beli barang...Kunci spare pun takde..Tak bleh jadi aku pergi lah rumah Mak Long aku..Mula2 tadi layan badminton Malaysia lawan China..Sampailah tengok AF 7 sehingga selesai...

Ni baru baliklah ni..Rumah mak long aku belakang rumah aku je..Heheheh

Ok lah sok tak sabar nak jumpa Aiman dan Fiza..Dieorang balik besok yehaaaaaaa......

Bye2

Jumaat, Mei 15, 2009

DeN BaLik KamPunG

Awal pagi lagi Zali dah kejut aku..dia nak balik rumah..Ingtkan dia nak lepak lama lagi..heheheh..
Aku pun lepas tu teruslah mandi and bersiap plak untuk balik Seremban...
Ingt nak gerak petang ke..Tapi nnt busan lah pulak duk kat rumah tu..

Aku gerak balik Seremban tadi dalam kul 9 lebih...Dalm perjalanan perut aku ni lapar giler..Nak singgah behenti kat Hentian Rehat malas..Yelah sesorang nanti terkebil2 je plak time makan..
So aku terus je lah drive ke rumah...
Sampi rumah mak aku pukul 10a.m...Terus terkam pergi dapur cari makanan..Nasib mak ada masak nasi goreng heheheh...Kenyang perut aku dapat makan..Seronokkkkkkk heheheheheh..
Skrg ni tengah rilex2..Layan citer P.RaMLee Ahmad Albab...

Ingat kereta adik aku ada kat rumah..Rupanya dia bawak pergi kerja...Nak jugak tengok kereta dia tu....
Ok lah harini mak aku malas nak masak katanya..Mak ajak pergi makan kat Kedai Mak Ngah aku jap lagi lepas sembahnyang Jumaat heheheh...
Dah lah nak rehat jap..

Adiozzz

AdiK Aku Dah BeLi KereTa

Hai..seronoknya adik aku skrg ni..Maklumlah orang dapat kereta yang diidamkan..Honda Civic EG3...Tulah kereta yang dia betul2 minat sangat dari dulu lagi..Suruh dia layan kereta baru dia taknak..
Biarlah dia janji dia pandai jaga sudah..Dia harini cuti pergi ambik kereta kat USJ..Harini pun dia uruskan semua urusan yang patut..
Nanti senang takyah nak berulang2 lagi pergi USJ tu..
Mak aku sms tadi keretanya berkilat..Baru lepas basuh...Bersih luar dalam...Hahahaha...

Tapi yang sayangnya skrg ni kereta adik aku Aril masih lagi tak siap2..Entah apa lah jadi dengan kereta dia tu..Kalo didiamkan saje mmg mcm tu jelah..

Apapun pendi selamat dapat kereta baru..Jage kereta tu elok2..Jgn lak lepas ni merayau tak tentu arah...Nanti den balik kite pergi jejalan naik kereta ko yo hahahahah...

TaN Seri ShazALi SudAh SamPai

Petang tadi dalam pukul 530 zali call aku yang dia dah nak sampai.Puas jugak dia mencari rumah aku..Aku tak senang hati takut dia sesat aku pun keluar rumah tunggu dia kat tepi simpang..Akhirnya dia pun sampai..Terus aku dan dia pergi lepak kat Kedai Mamak..
Mcm2 lah story yang keluar...
Tak lama kat Mamak kiteorang terus gerak balik ke rumah..Sampai rumah apa lagi sambung menyembang lah..Tu je kerjanya aku dengan Zali ni..Kat opis pun same jugak..

Lepas maghrib aku goreng keropok..Saja nak buat kunyah-kunyahan..Layan dengan Teh o...Sesambil tu tengok jugak badminton Piala Sudirman..Masa tu Malaysia fight dengan Denmark.


Kalo aku kat rumah sesurang memang takkan tengoklah game ni...Lepas tengok tu selang seli lah tengok citer lain..Kebetulan ada pulak game delayed Indonesia fight dengan China.Kiteorang apa lagi layan kan je lah..
Sambil2 tengok tu mata aku dah terlayang2 dah..Malas nk tido awal sangat malam ni...Aku pergi dapur buatlah Air Milo panas..

Kurang2 segar jugak mata skit..Akhirnya Zali dah tertewas..Tetibe tak dengar je suara dia..Rupanya dia dah tido dulu..heheheheh..

Takpelah Zali tidolah hang....puas-puas..Besok pun cuti..Aku pun nak balik Seremban besok..
Oklah nak sambung tengok game ni..Lin Dan tengah main...

Adioz.....

BurUh KanaK2

Inilah yang terjadi pada zaman serba maju dan moden skrg ini. Masih ada lagi kanak2 yang dijadikan buruh kasar semata2 untuk mencari sesuap nasi..Mungkin atau tidak perkara ini akan terjadi pada anak kita satu hari nanti.....Fikir2kan lah...Syukur lah atas apa yang kita kecapi sekarang ni...
































































Khamis, Mei 14, 2009

bERpELuH giLer

Fulamak..peluh aku kuar bergelen2 harini..Mana taknya..Tetibe datang hantu rajin untuk mengemas rumah..Berabuk banyak sangat..Sebab rumah kat tingkat 2 so kalo bukak sliding door habuk dari luar masuk dalam rumah...
Menyapu Hall tu yang paling seksa sekali..Karpet berabuk...Banyak sampah2 kecik dalam rumah ni..Tak perasan selama ni..Balik rumah terus melepak... pastu terbungkang atas tilam..

Kemas dapur skali tadi..Banyak pinggan mangkuk,cawan and kuali tak bercuci..Skrg dah setel aku kerjakan..Kecut2 tangan kene sabun...hehehe...

Pastu basuh bilik air plak tadi..Tapi bilik air aku tak kotor sangatlah..Sebab hari2 bile time mandi aku bersihkan skit2..Cuma lap dinding bilik air mcm nak naik lumut..Skrg ni dah wangi and bersih..Rasa mcm bilik air kat Hotel plak ni..

Tu lah pasal peluh aku keluar bergelen2 harini..Mana taknya..kerja dalam air cond nak kuarkan peluh memang susah lah..Kene2 lak malas nak bersenam..Sekali buat kerja tu dia..Meleceh2 keluar..

Ok skrg masa untuk rehat..Just nak tunggu Zali sampai dalam kul 530p.m kang...Dia balik rumah dia dulu ambik barang...
Sejuk mata memandang rumah aku ni sekrang..Baru best nak tido malam ni hhahahahaah

C ya Adiozzz

AimAn DemAm Lah PlaK

Malam tadi Fiza call aku..dia bagitau Aiman demam lah pulak..Risaunya hati aku bile dengar die demam..
Dah suruh Fiza bawak pergi klinik petang kang..Aiman taknak makan apa2 plak tu..Lagilah aku risau..
Rindu ngan aku lah tu kot..hehehe..
Aiman nanti makan ubat tau..Nanti cepat elok demam tu...
Biasanya kalo dia demam berat badannya mesti turun..Bertukar tempat agaknya..Tu pasal demam tu..

SeLesAi SudaH ExaM Aku

Lega dah rasa, exam baru je selesai aku buat tadi..hehehe...Seronok sangat rasanya..Mcm terlepas beban kat kepala aku ni..
Pagi tadi aku keluar rumah pukul 815a.m..Bukaklah radio Sinar FM saje nak dengar2..Tetiba pasal laporan Trafic diberitahu ada kemalangan kat area LLM..Adui aku rasa risau dah..Takut jem teruk jalan..
Memang jem pun..sebelum tol lagi dah jem...Tapi nak wat camner redah je lah..kan..
Rupanya mmg banyak accident masa aku nak on the way pergi Perbadanan Putrajaya tadi tempat aku nak amik exam..
Kiri kanan jalan ada accident teruk giler..Yelah pagi tadi hujan biasalah kalo accident kat area sini...
Aku sampai kat PPj pukul 910a.m..Cari parking punyalah susah..Last2 park tepi jalan je lah...Calon pun aku tengok takde lah berapa ramai sangat kalini...

Selesai papaer first aku pergi minum dengan kawan2 aku..Azizi ofismate aku dan Hafizi yang sekarang ni kerja kat JKR Ipoh..
Dalam kul 1050a.m terus naik ke dewan untuk amik paper yang last..Nak dibandingkan Paper ni dengan papaer first tadi, papaer last ni senang lah skit dari paper first tadi..Nak senang citer kire boleh dijawab dengan tenang lah..

Selesai paper tu dalam kul 1140a.m terus aku keluar dari dewan untuk gerak balik. Sebelum gerak tadi pergi CIMB bank kat PPj tu nak kuar kn duit..Duit takda dah nak pergi makan kang..

Setellah exam aku untuk tahun ini..Ade rezeki lulus lah aku exam ni..Takde rezeki leh cuba lagi tahun depan hehehehe...
Apa2pun aku dah cuba yang terbaik lah..Puas hati aku skrg ni..

Ok lah nak kemas rumah jap..Petang kang geng aku nak datang rumah...

Adiozzz

Rabu, Mei 13, 2009

WeLcoMe Tan Sri ShazaLi

Aduhai seronoknya aku bile kawan baik aku Zali nak datang rumah aku besok.. Leh sembang macam2..Insyaallah lepas kerja sok dia sampailah kat rumah aku..
Nanti nak kemas2 rumah aku ni skit..Bersepah sangat..
Takdelah mcm kapal karam tapi tak sedap mata memandang heheheh..

Macam2 bende nak cerita malam sok ni..Dah lama tak lepak lelama...heheh..Ingat besok nak ajak Nizam skali..Mane tau dia nak plak skali datang rumah aku..

Ada citer panas kat Opis aku sekarang ni..Tu yang nk beburak tu..Beselahh tu mcm orang mcm ragamnya..Apapun kite kena ukur baju kat badan sendiri dululah kan,,,

Oklah aku tak sabar nk tunggu besok ni..Seronok sangat rasanya heheh..
Anyway SelamaT datang Tan Sri hehehe

HujaN Oh HujaN

Baru je kejap tadi hujan lebat...Angin kuat giler..bergegar sliding door rumah aku..Tapi yang tak bestnya...Air masuk melalui tingkap kat Hall...Adui geramnya aku..dah tutup tingkap pun still air masuk jugak..

Apa lagi tilam aku basah lah...Karpet aku lencun jugak basah....Nasib aku ade kat rumah harini..Kalo tak banjir satu rumah aku..
Baru je pas sms owner rumah cakap pasal kejadian ni...Geram je hati aku...Kalo dia tak datang tengok or repair mmg aku nk pindah dari rumah ni..
Buat nya terjadi balik bende sama kan menyusahkan.....

Macam air terjun air hujan masuk kat tingkap tadi..Terkejut aku.baru nak masak tadi sebab rasa lapar..Terus hilang mood aku nak masak.....
Tahan je lah selera ni...Makan kat luar je lah nampaknya kang...

Nak buat camner bende dah jadik..sabar je lahh...
Pada tuan rumah tolong datang betulkan rumah ko ni ok...Tak tahan aku kalo duk macam ni weiii

Selasa, Mei 12, 2009

GracE Is GonE




Aku baru lepas layan movie ni tajuk GRACE IS GONE...memang sedih citernya...Mula2 ingat tak best tapi lama2 layan lah plak...Lakonan John Cusack yang terbaik setakat yang aku tau..
Memang mantap...

Kisah nya pasal sebuah keluarga ni seorang ayah dan dua anak perempuannya yang kematian Ibu dan Isteri yang tercinta semasa bertugas di Iraq..Kesedihan ayah yang tak terhingga dan si ayah tak mahu tunjuk pada anak2nya dan tak mahu terangkan pada mereka apa sebenarnya yang telah terjadi pada Ibu mereka..

Tidak tau mcm mane nak explain pada anak2nya..So ayahnya mengambil keputusan untuk pergi berjalan-jalan ke mana2 sahaja tempat yang anak2 nya ingin pergi..
Lama kelamaan anak sulungnya mengesyaki sesuatu yang terjadi tetapi ayahnya tetap tak ingin menerangkan pada mereka...Rasa mcm ada sesuatu yang ayah nya sembunyikan dari pengetahuan mereka..


Pada akhir cerita
Akhirnya ayahnya terpaksa menerangkan segala apa yang berlaku......pada mereka berdua..

Sedih sangat2 cerita ni. Cerita pasal kekeluargaan..
Rugi kalo tak tengok...Nak tau lebih lanjut klik pada tajuk..


Grce is Gone : 8/10

BusaNNyaa..

Dah mula aku rasa busan skrg ni..Selalu tu ada jugak aktiviti nak buat..Nak kuar takde mood malas giler..
Kalo tak time2 camni lah jumpe Aiman dengan Fiza...Rindunya aku kat dieorang..Tak sampai sehari lagi kat kampung dah macam ni..

Aku kalo takde hal memang aku dah ada kat Sarawak skrg ni...
Apelah budak kecik tu buat skrg..Hehehehe...
Tengah layan berita kat TV3 ni..Nak baca buku untuk exam tak leh masuk plak dalam kepala..
Aduiii....

Camner nak buat ni....?????
Lamanya nak sampai Hari Khamis...leh jugak balik Seremban....
Apa jadi kat opis arini pun tak tau lah hehehe..dengar ade citer menarik...Nanti nak tanya kat sahabat baik aku Tan Sri Shazali lah...

ok challuuu

PuaS TidO

Fulamakkkk..Lame giler aku tido...Lepas makan tadi mata ni dah mula rasa tak tentu arah..Mengantuk tahap dewa...Harini aku masak ayam sambal..Malas nk keluar pergi makan...
Dari pukul 11 sampai pukul 5petang aku tido..

Jarang aku tido petang ni...Terasa nikmatnya tu..heheheh...Fiza pun dah sampai kat Kuching kul 10 tadi...Lega rasanya dia selamat sampai kat sana...

Tengah layan Crime Investigation kat Astro channel 732..Layankan jelah..takde ape nak dibuat lagi..
Malam kang nak start study untuk exam..Dapat baca skit2 pun jadiklah..Nak mulakan tu yang susah..berat je tangan ni nak buka buku..heheheh..
Perut ni lapar lah plakk..Makan epal je tadi 2 bijik...

Apalah Aiman tengah buat kat sana agaknya..Rindulahh..selalu petang2 pergi jemput dia kat rumah pengasuh..Harini tak tau lah nak buat apa...
Apapun aku nak nikmati cuti aku ni..Bukan slalu bercuti macam ni..

Oklah challuuu

Bye - ByE

Selesai dah tugas aku menghantar insan yang aku sayang Aiman dan Fiza ke LCCT pagi ni...Alhamdulillah semuanya selamat....
Risau sangat tadi sebab keluar dari rumah lambat..Tapi sampai tepat pada masanya..
Aiman mcm biasalah time ni die tido saje...
Sementara Fiza check in..aku lepak duduk kat seat dekat area untuk check in..

Kesian sangat kat Aiman..tak sedar2 langsung sampailah dieorang masuk ke balai perlepasan tadi...

Aku pagi tadi mata ni rasa mengantuk sangat...Masa drive balik tadi pun sama...
Taknak tido dulu, tunggu Aiman dan Fiza sampai kat Kuching baru bleh aku tido..
Tak senang hati aku ni..Risau je memanjang..

Nanti Aiman jgn nakal2 balik kampung tau...Sayang Aiman...Sayang Mama...

Orite...gerak dulu

Adiozzzz

JanGan TidO

Risau aku nak tido..takut terlajak plak kalo tido...Yelah kul 5 pagi kang dah nak gerak pergi LCCT untuk hantar Aiman dan Fiza...

Biarlah aku tak tido asalkan dieorang sampai tepat pada masanya..Lepas hantar dieorang kang aku balun lah tido sampai puas...

Baru lepas makan Maggie tadi ni..Letak bawang and hotdog..Bleh tahan jugaklah sedap..Perut ni lapar sangat rasanya tadi...Nak tengok Tv takde citer best...Sume berulang je..HBO,CINEMAX dan STAR MOVIES sume citer berulang..Busan betul...
Malam ni panas giler aku rasa..Muka letak depan kipas pun still berpeluh..Heran aku heheh..
Nak chat takde member plak yang berjaga malam..
Main game je lah gamaknya..

Ok lah yo....

Isnin, Mei 11, 2009

TuduNg?????????

TUDUNG....adakah tudung itu sekadar hanya untuk menutup aurat wanita yang beragama islam atau pun sekadar hiasan diatas kepala ataupun sekadar mengikut trend semasa...
Adakah orang yang memakai tudung itu adalah orang yang baik,bersopan santun dan menjaga tatasusilanya...

Bukan semua yang memakai tudung itu tidak baik bagi pandangan aku, cuma segelintir sahaja yang mencemarkan imej pemakai tudung ni...Segelintir ni lah yang menjadikan aku tidak lagi percaya bahawa orang yang menggunakan tudung ini adalah orang yang betul2 baik, bersopan santun dan sebagainya..

Kenapa nak mencemarkan kesucian pemakaian tudung ni...???? Bagi aku orang yang memakai tudung ni membawak imej orang islam, orang melayu terutamanya, seorang perempuan yang baik dan sebagainya lah yang elok2..
Tapi manusia tetap manusia...bukan semua yang betul2 baik..Aku pun takdelah cakap diri aku ni betul2 baik..Ade jugak jahatnya....

Bagi aku kalo nak buat bende2 yang tak kurang elok, mcm nak menari ke, menyanyi terlolong2 tak tentu arah ke, terjerit2 tak tentu hala...tak yah lah pakai tudung ni...
Aku kekadang sedih tengok orang2 yang mcm ni..Yelah duniakan...Bukan nak masuk campur hal peribadi masing2 tapi kite semua bleh pikir sendiri lah...

Macam mana nak tunjukkan pada bangsa lain yang kite ni orang yang baik, sopan,lemah lembut.dan mcm2 lagilah.....
Saja bukak topik ni sebab pengalaman aku harini dan pengalaman di masa lalu..
Jgn baca jika rasa sensitif..Terima Kasih..

DeMi MasA

Demi Masa

Sesungguhnya manusia itu berada di dalam kerugian...

Kecuali orang-orang yang beriman dan beramal soleh..dan mereka berpesan-pesan dengan kebenaran serta berpesan-pesan dengan kesabaran......



PeriHaL CakAp BesAr

Kenapa ada segelintir orang suka cakap besar. Cakap besar dalam erti kata lain..menunjuk2 atau pun membangga diri. Adakah bila seseorang tu Cakap Besar orang tu mendapat kepuasan untuk diri sendiri ataupun hanya untuk memberitahu orang lain apa yang dia akan buat semata2 untuk mendapatkan perhatian orang lain....

Bagi aku tak perlulah nak cakap besar ni..Nak buat apa..Ukur baju kat badan sendiri dulu ataupun cermin muka  sendiri..Cerita dengan orang lain nak buat tu nak buat ni, nak beli tu nak beli ni..Untuk apa..Sedangkan kita sendiri tau mcm mana keadaan kehidupannya sendiri...Buat kene kutuk dan digelakkan oleh orang je...Depan orang buat baik, belakang orang mengutuk..
Orang pun akan mula menjauhkan diri sebab dah rasa meluat...

Perlu ke bercerita dengan orang lain..hanya untuk mendapat kepuasan..Orang tu tak tau ke effectnya kalo bercakap besar lastly akan memakan diri sendiri...Memalukan diri sendiri..Keluarga sendiri...

Andai kata apa yang dicakapnya tu takdapat ditunjukkan atau dilakukan pada orang yang diceritakannya tu...tak de rasa malu ke pada orang lain..Taktau lah kalo sikap malu tu mmg dah takda wujud dalam hidupnya...Dah hilang....

Pelik sangat pada orang yang mcm ni..seakan satu gejala ataupun wabak penyakit yang semesti ada pada sesetengah orang...Padahal orang yang betul2 boleh nak buat apa sahaja tanpa memberitahu orang lain pun tak da masa nak bercerita pada orang.Buat apa2 dengan rasa rendah diri..Orang lain pun tak sakit hati.Untuk apa nak bercerita pada orang...????Sekarang ni zaman dah berubah....bukan zaman dulu...
Jangan suka cakap ikut hawa nafsu semata2..sampai wujud nya sifat riak dalam diri sendiri....
Macam mana lah nak maju kalo sikap mcm ni masih wujud dalam diri...

Pada orang yang jenis cakap besar ni..berubahlah...Fikir sendiri mcm mana keadaan diri sendiri tu dulu...Jgn kerana mulut badan binasa...Takda manfaat sikap cakap besar ni...
Buat sesuatu tu biarlah dengan rasa rendah diri...Jangan takbur....Takda gunanya langsung...

Fikir2kanlahhh.......




SaMaN Ekor PlaK

Baru je mak aku msg tadi..die cakap ada surat saman sampai ke rumah..
Rupanya saman parking kat LCCT haritu masa hantar Fiza balik kampung...Mak aku cakap RM100..
Tak kesahlah bukannya wajib bayar pun..Ada diskaun hebat nanti baru lah pergi bayar..
Saman ekor Speed Trap pun aku ada buat Koleksi jugak..Tak ingat dah bapa banyak..Bawak tak laju pun tetiba je sampai surat ke rumah..
Surat2 tu semua rasa dah buang agaknya..

Takpelah, kene elak dari kene saman yang kene owner sainzz..Tu teruklah skit..Wajib kene bayar..Kalo tak nanti nak hidupkan RoadTax kereta aku tak bleh plak nanti..
Dah 2 tahun kene bayar saman baru dapat renew roadtax..

First year dulu sangkut saman motor aku dulu..dah lama dah...
Second year kene saman langgar Lampu merah kat Traffic light..Nak wat camner..dah nasib nk kene terima je lah heheheeh


Kene BanGun AwaL Daazzz

Pagi sok kene bangun awal giler lah nampaknya ni..Kene hantar orang yang aku sayangi Aiman si budak comel dan Fiza pergi LCCT...
Flight dieorang pukul 7 pagi besok..
So kene ada kat sana dalm kul 530pagi..Tapi takpalah dah jadi tanggungjawab aku untuk hantar dan jemput dieorang..Selagi tak sampai ke Kuching selagi tu hati aku tak tenang...

Lagipun besok pun cuti..balik rumah tu bleh sambung tido semula.Tu pun kalo dapat tido..Aku ni bukan Mat Tido..Kalo hari cuti pun bangun macam hari bekerja jugak.. Dah jadi kebiasaan..
Dulu susah nak bangun tido..skrg ni tak lagi...

So malam ni kenelah tido awal..Pukul 4 pagi sok kene bangun bersiap..Sian kat Aiman kene kuar awal pagi..Mesti die tido je nanti heheh..

Cuti Ajeee

Hai seronoknya...cuti aku dah diluluskan 4 hari...Termasuk cuti tanpa rekod 1 hari sebab pergi menduduki peperiksaan Khamis ni..
Seronok dapat rilex2 kat rumah..Boleh tumpukan perhatian untuk baca buku exam nanti..
Jumaat tu saja amik cuti bleh lah aku duk kat rumah mak aku lama skit nanti..
Nanti hari Khamis lepas exam terus cabut balik Seremban..

Lagipun Aiman dan Fiza takda kat sini..Fiza balik Kuching jumpa orang tuanya..Dah lama tak balik..
Aku ni ntah bile lah dapat follow Fiza balik sana..Teringin nak bercuti kat sana..
Leh berkenalan dengan Mak dan Bapak Fiza..
Fiza pun dah kenal ngan mak aku..2 kali dah bawak balik Seremban..

Mesti rindu dengan dieorang nanti..heheheh..
Tak sabar sangat rasa nak balik rumah ni...Tapi arini balik ul 6 kot..lanyak buat OT dulu setengah jam..

Ok lah adioz

KembaLi Ke Kota 2




Tak sempat nak update blog ni..banyak benda nak buat..Mcm2 tempat yang kene pergi...

Malam tadi aku sampai rumah balik pukul 10.30malam..Lambat skit sampai sini sebab petang semalam Aiman tertido sampai pukul 8..


Kesian plak nak kejutkan dia...Penat balik daru USJ agaknya lah tu...Pagi semalam Mak,Fendi,Fiza dan Aiman pergi USJ..Tak pergi memane pun just tengok kereta adik aku yang dia nak beli..





Nasib tak susah nak pergi tempatnya..sebab aku tak berapa tahu sangat area USJ ni..Jarang skali masuk..Balik dari tengok kereta tu, adik aku ajak singgah kat KFC Sg Besi..Yelah dia nak belanja sempena Hari Ibu ni kan heheeh..Rezeki ada makan je lah ape ade hal....


Gerak balik terus pastu malas nak singgah memane lagi dah sebab nanti aku nak balik KL semula petang tu...





Hari Sabtu tu Aiman,Fiza,Mak dan cousin aku Munirah reramai pergi City Park..Rancang nak pergi awal,tapi keadaan cuaca yang panas sekarang ni kiteorang terpaksa gerak kul 630p.m..


Tak lama pun kat city park, kiteorang gerak pergi Pasar Malam kat Seremban Selatan..Mak nak beli lauk skit..


Singgah jugaklah kasut baru untuk Aiman..Kejap beli dah tak muat..Kene lah beli lagi hehehe...





Tu jelah yang dapat ditulis..Nak cite lebih2 kang panjang sampai 5 muka suarat plak kan..


Ok lah adiozzz

Sabtu, Mei 09, 2009

KePanaSan TaK TerHinggA

Memang panas giler kalo balik ke Seremban ni..Dulu tinggal kat kampung takde lah panas mcm ni sebab banyak pokok kiri kanan rumah....Dah tinggal kat Seremban..bahangnya tak bleh tahan..
Tengok Aiman dgn Fiza tido slumber bomba je mcm takde apa2 effect skit pun..Aku yang duk diam ni berpeluh tak berenti2 heheheh..

Petang ni tak tau lah nak pergi mana..Takde plan apa2 lak lagi.. Takde ape nak wat harini busan plak kang...

Ok lah .....Adioz

SuasAnA SurAm

Almaklumlah buat OT hari Sabtu ni..memang sunyi sepi lah area opis ni..Kebetulan staff swasta kat sini pun bercuti semua nya sempena dengan Hari Wesak yang jatuh pada hari ini.
Nak dijadikan cerita, lampu kat opis aku takde..Hanya diterangi cahaya lampu depan je..

Cuaca harini plak mendung je..so bertambah suram lah keadaan dalam opis ni..
Nak wat camner, nak taknak kene gak buat kerja ni skit2..
Sampai2 je tadi dah tersedia roti canai atas meja..Bos aku belanja arini..
Roti canai ada tapi air takde..Belanja nya tak complete lah heheheeh...

Nasib zali ade bawak air Nescafe, dapat jugaklah tumpang seteguk dua...Apa pun rasa tak sabar nak balik ni..Ingat kul 12 kang nak chow..Terus balik ke kampung ...
Ok lah adioz...Saja nak lengah2kan masa ni heheh

AwaL Gile BangUn

Pagi ni aku terjage pukul 530a.m..Entahlah dah l=takleh sambung tio lagi dah ni..Jap lagi dalam kul 8 lebih nak pergi opis jap..wat OT..Mayb sampai kul 1 p.m....

Taktau apa nak buat,nak tengok TV takde citer menarik...Lastly tulis kat blog je lah...
Lepas buat kerja kang terus balik Seremban..Minggu ni pun aku akan bawa Fiza dan Aiman..
Mane taknya, mak aku kat rumah tu sibuk nak jumpa Aiman..
heheheheh..

Bawak je lah, lagipun aku mmg suka bawak dieorang so dieorang ada je depan mata aku ni..Takda lah risau sangat..

Ok lah nak layan game..Kalo ngantuk kang tido lah balik..

Khamis, Mei 07, 2009

KerJa LebiH MasA

Mulai hari ni, bebudak opis aku diarah untuk buat OT..Alhamdulillah, sekurangnya dapat juga tambah duit skit2..Dah lama kiteorang tak dapat OT ni. Last sekali dapat tahun lepas.
Lepas tu stop
Tapi kali ni mayb OT buat sampai hujung tahun secara berperingkat lag.

Tapi untuk hari pertama kiteorang tak de buat ape kerja pun..Kiteorang bantai main game. Bos pun sume dah balik sebab masing2 ade hal..
Ok lah gerak dulu

AppLy KursUs

Tadi terima emel dari budak opis aku, dia dapat memo untuk berkursus di Kuantan pada 23hb sampai 26hb Jun nanti..Kire 4 hari lah kursus tu..
Aku pun tanpa menunggu, terus call urusetia untuk masukkan nama aku. Sayang kalo tak pergi kursus ni.
Masa tengok memo tadi pun ade jugak terselit nama sahabat baik aku, Rafidi..Lagilah seronok kalo dia ada skali nanti

Kalau dapat aku pergi kursus ni balance untuk aku penuhkan kursus tinggal lagi 3 hari lah..Yelah aku kene cukupkan kursus 10hari untuk setahun.

Nanti senang skit kerja aku kalo kursus dah cukup..Takdelah terkapai2 ujung tahun nanti menanti kursus..

Minta2 dapatlah nanti..Lagipun tak pernah lagi kursus kat KUantan...heheh

oklah Adiozz

[HARI PENUH SEJARAH]

[HARI PENUH SEJARAH]
2 APRIL

[CAHAYA MATA]

[CAHAYA MATA]
Armand, Abril & Aiman